Teun

Teun is een pop die van alles ontdekt en mee maakt. Maar vooral ook dol is op spelletjes en van super helden houd. Hij heeft één arm die niet zo goed werkt maar wat hij kinderen wil leren is dat het helemaal  niet erg is als je iets anders bent dan anders. Dat mag!

Linda de maker van CreaBus helpt hem daarbij.


Teun's dieren beweeg spel

Teun heeft een dieren beweeg spel om te samen spelen. Doe je mee?

Download
Print versie dierenbeweegspel
Teun beweegspel rad van de dieren.pdf
Adobe Acrobat document 233.7 KB


Paasei zoek spel

De paashaas heeft allemaal eieren verstopt en Teun gaat ze samen met de kinderen zoeken. Wil je dit spel zelf thuis ook spelen, print dan onderstaand spel uit en spelen maar.

Download
Print versie eieren zoek spel
Paas eieren zoek spel.pdf
Adobe Acrobat document 220.1 KB


Handpop les op de basisschool

Handpoppen kennen de meeste kinderen wel op school van de poppenkast. Maar wat dacht je van tv programma's als Koekeloere met Moffel en Piertje, Toedeledokie met Toedele en Dokie, Huisje boompje beestje met Raaf. Karbonkol van Ik mik lorreland, Leesdas en lettervos maar nog veel bekender zijn de poppen van Sesamstraat, de Muppets en FreggelRock. 

Maar hoe werkt dat dan want het zijn poppen maar ziet geen mensen. Zo leuk om kinderen kennis te laten maken met de geheimen van handpoppen.

 

Het is zo'n mooie creatieve manier voor kinderen op meerdere vlakken. Het maken van de poppen maar daarna ook het poppen spel. 

 

Hiernaast zie je een foto van mij met Teun die groep 3 kennis laat maken met de wereld van de handpoppen. Na de geweldige reacties van kinderen zijn ze zelf aan de slag gegaan met het maken van een eigen handpop.