Ondanks dat de kinderen nog zo klein zijn krijgen ze er meer van mee dan je zou verwachten. Met namen bij peuters want daar wil nog wel eens de fantasie de overhand nemen.


Raamschildering

Raamschilderingen zijn heel leuk om samen te maken zelfs met de allerkleinste. Smeer met een kwast plakkaat verf op een handje en druk deze samen af op het raam. En zo zwaaien alle handjes naar Sint en Piet! 

Let op: Gebruik alleen plakkaat verf! Als je er tekst bij maakt, schilder dit wel in spiegelbeeld. Zo kunnen mensen van buitenaf lezen wat er staat.  

Hoe krijg je het er weer af? Maak een sopje met afwasmiddel en je veegt het er zo af met een spons. Heb je alles er af, dan zal je nog vegen zien van de verf. Ververs het water, spoel de spons goed uit en maak een sopje om de ramen mee te lappen en je hebt weer schone ramen. 


Raamcadeautjes maken

Ook de allerkleinste kunnen op verschillende manieren hele leuke knutselactiviteiten doen wat met de feestdagen te maken heeft. Zo zie je hierboven een foto waarbij je een a4tje tot een pakje uitknipt. Het binnenste knip je eruit en plakt er plakbaar kaftpapier op. Door de plak kant naar boven te draaien kunnen de kinderen de cadeautjes beplakken met gekleurde snippertjes. Zijn ze klaar plak je er plakbaar kaftpapier overheen zodat de snippertjes er niet meer af kunnen vallen en je kunt ze tegen het raam aan plakken. Een kleurrijk cadeautje op het raam.


Sinterklaas of Kerstman krijgt een baart


Slagroom kloppen

Samen slagroom kloppen en ontdekken wat er gebeurt.

 

Proeven hoort daar uiteraard ook bij.

 

Tip; gebruik een kom met handvat zodat je de kom vast houd en niet alle slagroom over de tafel heen hebt liggen.

 

Heb je nou meerdere kinderen is dit ook een hele leuke activiteit die je om de beurt kunt doen. Zo leren ze ook direct het stukje wachten. (Wat voor sommige kinderen echt een uitdaging is)

 

 

 


Sinterklaas aftelkalender 2020

Kinderen zien steeds meer reclame van speelgoed. Pepernoten en al het andere lekkers ligt weer in de winkels. Hoe ga je dan de rust een beetje bewaren in de aanloop naar pakjesavond? Hoe voorkom je dat je kind elke dag zijn schoen gaat zetten?

Met deze aftelkalender gaat het je kind hand vaten geven. Door de icoontjes te plakken op de plekken waar er schoenen gezet mag worden, hou je zelf ook grip op wat er komen gaat. Kinderen kunnen het zelf inkleuren zodat ze weten van wie welke aftelkalender is. Teken elke avond 1 hokje door zodat je samen geniet van deze tijd. Iets wat te zien is geeft kinderen rust. Want wat is volgende week? Die begrippen kent je kind vaak nog niet en dan kan dit wel eens een manier zijn waardoor je kind wat meer begrijpt dat hij of zij toch nog even moet wachten tot het zover is.

Tip; zorg wel dat de aftelkalender ergens ligt of hangt waar je kind niet direct bij kan anders bestaat er de kans dat je kind alle hokjes al aftekent en het in zijn/haar beleving vanavond nog pakjes avond is.

Download
Print versie aftelkalender Sinterklaas 2020
Aftelkalender Sinterklaas 2020.pdf
Adobe Acrobat document 420.6 KB

Kinderen die niet weten wat ze aan Sinterklaas moeten vragen

Ieder jaar mag er weer een lijstje gemaakt worden maar dat kan best veel vragen van een kind.

Wat dacht je van kinderen die echt niet weten wat  ze willen of waarbij de financiën een hele uitdaging is. Maar wat dacht je van kinderen die niet kunnen kiezen omdat ze alles willen.

Misschien is dit dan een alternatief die voor hun werkt. 

Vul het samen in en laat de kinderen mooi inkleuren en in de schoen stoppen of maak er een foto van en stuur deze door naar de pieten.

Dit geeft de pieten ook op afstand de ruimte om hier hun eigen invulling aan te geven.

Veel plezier!

Download
Print versie alternatieve lijst
lijstje.pdf
Adobe Acrobat document 285.8 KB