Buiten activiteiten voor Baby's en Peuters

Ontdekken

 

Buiten is zo leuk om samen te gaan ontdekken. Er zijn zoveel nieuwe dingen die je daar wel hebt en binnen niet. 

 

Baby's is het voornamelijk alles ervaren door de zintuigen te prikkelen. Voelen, proeven, aan raken en zien en dan denk je wat kun je dan met een baby buiten doen. Hier ga je wat leuke ideeën vinden.

 

Bij peuters komt er meer om de hoek kijken maar ook die leren door te ervaren. Er zijn hele leuke dingen die je kunt doen ook in voorbereiding op de basisschool. 


Blaadjes

In de herfst kun je zoveel met blaadjes. Blaadjes verzamelen, blaadjes laten drogen en daarmee knutselen. Samen met je peuter alles bij elkaar harken en in de lucht gooien. En laat kinderen ook zelf met ideeën komen wat ze met de blaadjes willen doen. 

Wat bij baby's leuk is om te doen is er een blaadjes ketting van maken en die aan een speelboog of aan de box te maken. Kijken naar de blaadjes, de kleuren is ook al een manier van beleven. Op schoot of in de kinderwagen en met een blaadje spelen is ook ontdekken. Activiteiten hoeven niet groot te wezen maar wel leuk.

Bootjes van spons

Hier hebben we het water in een kruiwagen gedaan zodat in de bak ruimte was om te varen en de kinderen er goed bij konden.

Dit hebben we met peuters gedaan en die vonden het super leuk. 

 

Wat hebben we gedaan?

In dit geval schuursponsjes in een met water gevulde kruiwagen gelegd met parasolletjes als aankleding. Maar je kunt de kinderen ook zelf bootjes laten maken van hun spons.

 

Hoe leuk is het om te zoeken naar materialen, die op het bootje leggen en kijken hoe lang blijft het bootje dan nog drijven?

 

Buiten de bootjes om is het sowieso leuk om kinderen te laten ontdekken wat blijft drijven en wat zinkt. Of denk eens aan dennenappels wat gebeurt ermee als je die in water legt en daarna in de zon?

Volop ontdekken en zelf ook genieten van het mooie weer.

 

Tip; Denk wel aan insmeren want het water weerkaatst en dan wil het nog wel eens hard gaan met de zon.