Aanraders


Hieronder vind je een aantal aanraders, wil je meer creativiteit neem dan eens een kijkje op de webshop of kijk verder hier op de website. Creativiteit is voor iedereen!

Bullet journal agenda

Ik kan nogal chaotisch wezen, de kinderen met al hun afspraken, wisselende diensten van me man en dan niet te vergeten mijn eigen dingen. Een agenda is dus eigenlijk wel nodig. Maar het trekt me niet. Ik heb al een paar keer gehad dat ik begon aan een agenda maar in verloop van tijd gebruikte ik hem toch weer niet. Zo'n agenda is eigenlijk ook maar saai om te gebruiken en voor mij werkt dat niet. Voor mij moet iets spreken en het liefst wil ik er vrolijk van worden dan blijft het me trekken om erbij te pakken. En voor mij werkt een Bullet journal wel heel goed. Ik maak van mijn bullet journal een agenda, lijstjes en notitieblok en ik kan op een creative manier mijn ideeën en gedachtes kwijt. Zo gebruik ik hem voor diverse doeleinden, waardoor ik hem regelmatig in mijn handen heb en wel gebruik. 

Namens mijn ervaring is dit een aanrader omdat je hem helemaal naar eigen zin kan indelen en aankleden op een manier die voor jouw werkt.

Wil je een kijkje nemen in mijn bullet journal? Of heb je er al een maar heb je inspiratie nodig? Check de video voor mijn bullet journal voor 2023


Paintparty / Creatief feest voor iedereen!

Binnenkort zijn er Paintparty's via CreaBus te bestellen!

Een creatief feest op locatie of bij je thuis a la tupperware party style of gewoon als DIY in je eigen tempo en tijd, wanneer jij dat wil. Het kan straks allemaal!

Volg me op FB, Insta, tiktok en/of youtube en je blijft op de hoogte.


Dagje weg met de kinderen

Speeltuin, kabouter/avonturenpad, maisdoolhof

Ik heb in samenwerking met Koffieboerderij Groot-Nibbelink het avonturenpad mogen uitbreiden met een kabouterpad. Super leuk voor peuters maar al snel bleek dat ook de oudere kinderen ze leuk vinden. Er staan over de route niet alleen kabouters verdeeld maar ook deurtjes die geopend kunnen worden. Er is dus een heus nieuw avontuur bij gekomen! Het leuke is dat de kabouters niet stil zitten en misschien de volgende keer dat je komt weer heel ergens anders staan. Daarbij zijn de kabouters wel slim geweest want de deurtjes zitten op kind hoogte en als het gras groeit, kunnen de kabouters nog steeds de deur open krijgen. Koffie boerderij Groot-Nibbelink is te vinden Nibbelinklaan 12, 7065 AH Sinderen Veel plezier van deze tip voor een dagje uit samen met de kinderen, in Nederland en geniet er samen van!


Zelf stickers maken

Leuk anti-verveel moment


Klok een andere uitstraling geven tijdens lockdown samen met oudste dochter.

Onze klok wilde eigenlijk vervangen door een andere omdat de oudste de romeinse cijfers niet kon lezen en hij niet tot zijn recht kwam. Maar dan volgt er een lockdown en zijn de winkels dicht wat dan? Dan geven we hem toch een nieuw jasje. En dat hebben we gedaan en het is nu net een kunstwerk aan de muur. 

Weten hoe we dat gedaan hebben? Zie hieronder de video.

Veel plezier ermee!


Fluisterfoon

De tip bij het leren lezen maar ook bij studeren


Einde schooljaar

Snelle en makkelijke manier om +/- 1000 clicks aan schoolspeelgoed schoon te maken

Eind van het schooljaar hebben de leerkrachten alle hulp hard nodig om het speelgoed weer schoon te krijgen voor het nieuwe schooljaar. Maar ja, waar haal je de tijd vandaan. Hier een snelle manier om speelgoed snel en makkelijk schoon te krijgen terwijl je andere dingen tussendoor kunt doen. Ik ben nog geen half uur bezig geweest en toch school kunnen helpen. Leerkrachten blij, kinderen blij en ook voor thuis is dit een hele makkelijke snelle manier om speelgoed schoon te maken. Zoals de clicks, maar ook mega blocks of lego duplo.

 

Tip; Kleiner plastic materiaal kan ook heel goed, zoals lego maar stop het dan eerst in een kussensloop met rits zodat je wasmachine heel blijft.


Feeën poppetjes maken

Leuk voor Feeën thema's

Mijn dochter wilde dit jaar graag een Feeën feestje die andere nog niet eerder gedaan hebben. Nou dat is gelukt. De komende weken gaan jullie zien hoe we het gedaan hebben. Beginnende bij de Feeën poppetjes te maken. Zijn ook super leuk om te maken voor poppenhuisjes en thema tafels. Volop mogelijkheden dus. Veel plezier ermee!


Handpoppen maken

Snoof van adam kreutinger

Handpoppen maken met kinderen is super leuk om te doen. Nu met alle covid-19 regels is het lastig om bv. de cultuurdag leuk en uitdagend te maken zonder alle hulp van ouders in en om school heen. Kinderen groeien tegenwoordig op met YouTube en willen graag filmpjes maken maar je wil ze niet in beeld. Dan is handpoppen maken en alles wat bij filmpjes maken hoort zonder dat de kinderen zelf in beeld komen maar wel hun mooie creaties. 

Ik heb 2 verschillende Snoofs gemaakt van Adam Kreutinger. Adam Kreutinger is een poppenspeler en poppenmaker uit Amerika. Het is zijn missie om handpoppen of dat nu op tv is of in het theater blijft voortbestaan door zijn kennis en ervaringen te delen. Zo heeft hij deze leuke snoof voor iedereen beschikbaar gemaakt met gratis te downloaden patroon. 

Click hier om het patroon te vinden en check zijn website voor meer info en ideeën. Van de week ga ik live op YouTube om te laten zien in zo'n Nederlands hoe je deze leuke Snoofs kunt maken. Het is een manier die voor kinderen van groep 7/8 of ouder leuk zijn om te maken en niet noodzakelijk is dat je een naaimachine hebt. Ik ga namelijk een hele makkelijke naai techniek zien met naald en draad! 


Ontbijtgranen gebruiken in peuteractiviteit

Motoriek


Cake Bak Hacks met kids

Slecht weer of vakantie, weekend ideaal bak moment, maar hoe hou je het leuk? Kinderen hebben zin om (cup)cakes te bakken maar ze willen er fruit en pudding door. Hoe? Fruit zakt naar beneden, hoe zorg je er nu voor dat het fruit verdeeld blijft over de hele cake zodat je bij iedere hap wat fruit proeft. Of hoe zorg je dat je de eieren kunt toevoegen zonder stukjes eierdop? Of hoe krijg je de cake makkelijk uit de vorm zonder te moeten klungelen met bakpapier? Hoe houd je de oven schoon als de cake overstroomd? En hoe doe je dit alles door de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten doen? In deze video allemaal tips en trucks om het bakken leuk te houden.

Recept staat hier onder in het pdf bestand zodat je die kunt uitprinten en bij de hand kunt houden. Veel plezier ermee en eet smakelijk!

 

Download
Print versie recept fruit-pudding cake
Fruit-pudding cake.pdf
Adobe Acrobat document 161.3 KB

Print klare Valentijnsdag cadeau

Een jaar lang dates die zelfs nu gewoon kunnen!

Download
Print versie een jaar lang elke maand een date ano 2021
1 jaar qualitytime 2021.pdf
Adobe Acrobat document 145.7 KB

Lucht drogende klei maken

Wat heb je nodig?

2 koppen baking soda

1 kop maizena

1 1/2 kop koud water

oude pan

garde

beslagkom

natte theedoek

 

Wat moet je doen?

Doe de baking soda, de maïzena en water in de beslagkom en mix het goed tot er geen klonten meer in zitten. Mocht je nog de klei een kleurtje willen geven moet je dat nu doen.

Verwarm het geheel vervolgens al roerend in een pannetje. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen tot het dikker wordt.

Wanneer het moeilijk wordt om de garde door het deel te halen, haal je de pan van het vuur en doe je de deeg weer terug in een kom. Bedek het vervolgens met een natte theedoek tot het is afgekoeld, ongeveer een half uurtje.

 

Is het deeg te nat kneed er net als bij gewone deeg een klein beetje maïzena door i.p.v. bloem. Merk je dat het door wat droog begint te worden doe er dan met een theelepeltje een beetje water bij. Het drogen duurt 2 dagen voordat het over te schilderen is.


Eetbare verf maken

Knutselwinkels zitten dicht, bestellen en bezorgen duurt ook weer even voordat het er is. Waarom niet verf maken met spullen uit de supermarkt. Zo kan het hele gezin verven. 

 

Fijne van deze manier van verf maken is, dat zelfs kinderen die graag ook willen verven en ervaren maar toch regelmatig nog met hun handen naar de mond willen gaan het hier niet schadelijk is. Je zult gaan zien en als je het zelf proeft, ook zelf ervaren, dat het niet lekker is door het zout. Dit is een manier waarbij het kinderen kan helpen te leren de materialen niet meer naar de mond te brengen. 

 

De verf is wat dikker, dus heel geëtaleerd verven zal wat moeilijker gaan en is wellicht deze verf minder geschikt voor. Maar het blijft leuk om uit te proberen.

 

Tip: pas wel op met de kleren want het geeft vlekken die er niet uit gaan.


Apen Knutsel al voor de kleinste kinderen

In de Activiteitenbus vinden jullie bij de baby en peuter activiteiten thema dieren de volledige beschrijving. Veel plezier ermee!


Wasco knutsel

Mijn dochter van 5 en een half wilde deze leuke knutsel graag met jullie delen. Veel plezier ermee!


Nep/speel sneeuw maken

Let op; stoppen kinderen hun handen nog graag in de mond dan is dit geen verstandige activiteit!


Handige DIY voor telefoonliefhebbers!

Neem de deksel van een telefoondoosje.

Teken de achterkant van de lader af en snijd deze uit.

Let op; het karton is vrij stevig dus een schilmes of nog mooier een hobby mes werkt beter dan een schaar.

Maak aan de zijkanten een schuine inham direct tegenover elkaar net zo dik als je telefoon. 

Controleer of je telefoon er in kan liggen let op dat het niet te los of te strak is want daar ga je last van hebben.

Tip; als je hem gaat aankleden met bv. washi tape controleer dan tussendoor nogmaals of je telefoon er nog tussenpast. Indien nodig zul je het dan iets bij moeten knippen.

Klaar voor gebruik. Ben je klaar met opladen wikkel de lader om je doosje en ruim het op, zo houd je alles netjes bij elkaar. Handig om mee te nemen ook.

Veel plezier ermee!


Anti-verveelmomenten met super leuke spelletjes voor in de kerstvakantie

2 hele leuke spelletjes om te spelen met het hele gezin. Ze zijn te vinden in de ActiviteitenBus bij thema kerst. Veel plezier ermee!


Spelletje voor de feestdagen

 

Iedere speler krijgt een stapeltje kaarten en legt deze op de kop voor zich neer.

Zonder te kijken draait iedere speler de bovenste kaart om en legt deze voor zich neer op tafel.

Zodra je twee dezelfde lachende kerstbomen ziet, sla je op de kerstbal of op de bel.

Uitgebreide uitleg en het pdf bestand om uit te printen vind je in de ActiviteitenBus of de knop hieronder.

 


Leuk spel voor het tussendoortje

Wat heb je nodig?

Het tussendoortje in bakjes of bekers en een klein balletje (pingpong)

 

Wat is de bedoeling?

Zet de bakjes neer met het tussendoortje en probeer om het balletje door op tafel te stuiteren in het bakje te krijgen. 

 


Leuke Sinterklaas en Kerst activiteit voor de allerkleinste

Kijk ook in de ActiviteitenBus voor meer leuke activiteit ideeën. Veel plezier!


Leuke gratis downloads en een WINactie

Inmiddels staan er een aantal hele leuke gratis te downloaden activiteiten die de kinderen kunnen doen. Zelf een Sinterklaas memory maken, een sinterklaas variant op Dobble en nog veel meer leuke dingen.

De activiteiten staan per leeftijd in de ActiviteitenBus en de WINactie is te vinden in de WinBus, Veel Plezier!


Stamppottentijd Tip van de Kok

Stamppotten zijn lekker. Maar om het te maken geeft het vaak een zooi omdat tijdens het stampen het niet in de pan wil blijven zitten. Het stampen van de stamppot kost ook een hoop kracht die kinderen vaak nog niet niet hebben. Maar wat zeker voor mensen met ik noem een reuma als voorbeeld vaak ook de kracht niet hebben deze tijd van het jaar. Nu had mijn man een geniale lifehack die ik met jullie moest delen. Zie Stamper VS Mixer!


Avondmaal wat past bij Halloween

Monsterbraaksel of wel Amerikaanse Nacho's

Het is Halloween en wat wil je dan na de buurtspeurtocht na aanleiding van de #kindvriendelijkehalloweenactie eten met de kinderen om in de Halloween sferen te blijven.

Juist Monsterbraaksel of ook wel Amerikaanse Nacho's genoemd. Makkelijk te maken samen met de kinderen, snel klaar en niet geheel ongezond. Maar nog belangrijker het is lekker. 

Zaterdag 31 Oktober komt op ons Youtube kanaal de stap voor stap uitleg hoe je het klaar maakt.

Wil je daar niet op wachten ga dan nu alvast naar onze ActiviteitenBus daar staat bij de Halloween een volledige beschrijving.

 

Boodschappen die je hiervoor nodig hebt;

- Bakpapier

- Bakplaat

- Wokpan/hapjespan

- 1 zak Doritos chips (oranje)

- 500gr gehakt

- zak roerbakgroente of 3 paprika's gesneden in blokjes

- crème fraiche 

- guacamole dip (verse kan ook)

- 1 zak jong belegen gerasptekaas en eventueel 1 plaatje cheddar

 

Oven voorverwarmen op 160 a 175 graden als het kan hete lucht. 


Halloween Frankenstein Smoothie

Wat heb je nodig?

- Blender

- 1 banaan

- 2 vlinke handen bladspinazie

- 1 ½ mok of theeglas bevroren ananas

- 1 ½ mok of theeglas bevroren mango

- 1/2 mok of theeglas bosbessen

- 250 ml water

Download
Print versie recept frankenstein smoothie
Halloween Frankenstein Smoothie.pdf
Adobe Acrobat document 208.2 KB

Waterdichte overall

Het is een hele uitdaging om de kinderen buiten te laten spelen met dit herfstweer en dan de kleren ook nog fatsoenlijk te houden. Je wilt ze niet in hun spel tegenhouden maar ze lekker laten ontdekken en ervaren. Een waterdichte overall is dan echt een aanrader.

We hebben deze mogen testen voor het afgelopen half jaar en we zijn er nog steeds enthousiast over. De overalls die wij getest hebben komen bij https://ielm.nl/jumpsuits vandaan.

Ze zijn waterdicht en winddicht, zijn gemakkelijk over de kleren heen te trekken en niet dik. Ideaal zodat je er het hele jaar plezier ervan hebt. Ze hebben hele leuke printjes en je kunt ook nog na keuze bv. de naam erop laten bedrukken. Hele nette levering en nette en vriendelijke klantenservice. Maar het gaat natuurlijk om de overalls en die zijn echt gemaakt van kwaliteit.

Echt een aanrader want het is toch genieten als de kinderen buiten lol maken en de natuur ontdekken!


Sidetable DIY

In deze tijd van het jaar zitten we nou eenmaal wat meer binnen dan in de zomerperiode. Nu zit je lekker op de bank maar moet je telefoon opgeladen worden of mis je net even wat extra licht maar heb je niet de ruimte om er een kastje of een grote lamp neer te zetten. Voor een sidetable ben je ook al weer snel aardig wat geld kwijt. Wat dacht je ervan om op een hele simpele manier er zelf een te maken. Hoe? Bekijk het filmpje.


Carona proof trakteren

Trakteren is zo als lastig genoeg om iets te verzinnen zodat dat de kosten zo hoog op lopen dat het niet meer leuk is. Maar ook dat het niet al te veel tijd gaat kosten om te maken want je bent immers al druk zat. 

Dan zit je nu ook nog eens met de maatregelen omtrent corona waardoor het nog lastiger word. Gezond beleid, denken aan degenen met allergieën, vegetarisch of veganistisch of juist de regel van school dat er helemaal gen eten uit gedeeld mag worden.

Wij hebben wat ideeën voor jullie.

Zie ons YouTube filmpje en PDF met alle instructies.

Download
Print versie traktaties
Verpakte traktaties.pdf
Adobe Acrobat document 565.1 KB

Kindvriendelijke HALLOWEEN

Hangende vleermuizen

Samen vleermuizen knutselen en die ophangen. Ze zijn erg leuk om te maken en zien er nog leuk uit ook! Kijk dan hoe schattig...

Wat heb je nodig?

-          Zwart Karton of dik zwart papier

-          Aluminiumfolie

-          Schaar

-          Lijm

-          Zwart crêpepapier

-          Halve Zwart pijpenragers per vleermuis (ook wel chenille draad genoemd)

 

Wat moet je doen?

Bekijk ons Youtube filmpje (komt 19-9 online) voor instructies of click op de knop hieronder dan kom je in onze activiteitenbus voor een volledige werkbeschrijving en benodigde mallen.

 

Wiebel ogen

Halloween is steeds populairder aan het worden. Maar de Halloween decoraties die er vaak zijn, zijn voor kinderen ook vaak heel beangstigend. Hoe kun je dan toch een leuke Halloween decoratie maken zonder dat kinderen direct wegkruipen van angst? Wiebel ogen is een idee, die heel leuk is om samen met de kinderen te maken.


Tafel activiteit voor kleine kinderen

Wij kregen van een ouder een mail met de vraag hoe houden wij in de opvang kleine kinderen aan tafel even bezig zodat we tussendoor de nodige dingen kunnen doen. Maar ook hoe we daarbij op een leuke manier iets aanbieden wat educatief is en de motoriek stimuleert van kinderen. Dit is een manier die wij vaak gebruiken en ook voor thuis heel goed werkt. 

Blijf uiteraard wel binnen het kind in de gaten houden, maar dat spreekt voor zich.

Dit is een hele leuke tafel activiteit die we op verschillende manieren toepassen met verschillende materialen. Zo ontdekken de kinderen de verschillende structuren, vormen en materialen. Het is dan ook direct goed voor de grove maar ook fijne motoriek.

  

Wat heb je nodig?

- plakbaar kaftpapier

- schaar

- schilderstape

- de materialen om mee te laten spelen

 

Wat moet je doen?

- Knip een stuk van het plakbaar kaftpapier

- leg deze met de plakbare kant naar boven op tafel

- Plak de randen vast op de tafel met schilderstape

- leg de spel materialen erop en het kind kan gaan ontdekken

 

Het leuke hieraan is dat je echt van alles kunt aanbieden erop. Zoals op de foto's te zien is kun je van huidig speel materiaal aanbieden tot spullen in en rondom huis. Probeer het uit, want ieder kind is anders en niet ieder kind vind dezelfde materialen leuk om mee te spelen. Het ene kind begint direct al te ontdekken en de ander zul je op weg moeten helpen door dingen voor te doen. Maar het belangrijkste is, houd het leuk alleen dan krijg je het gewenste resultaat.

 

Tip; Vind je kind het niks probeer het dan op een ander moment eens aan te bieden met andere materialen of bied het op een andere manier aan. Denk hierbij aan, aanbieden op de grond. Daarbij heeft een kind meer bewegingsruimte en kan het zich prettiger bij voelen. Of om ook het zitten, staan en lopen te motiveren bied het aan tegen de deur of zijkant van een kast.

 


Tie dye op een veilige manier met kinderen

Tie dye is weer helemaal in. In de jaren 80/90 deden we dit ook en tegenwoordig kun je de meest dure pakketten bestellen om het zelf te doen maar die zijn ook lang niet altijd veilig. Wij gaan jullie laten zien hoe je dit op een veilige manier ook met kleine kinderen kunt doen. 

Let op; het gaat hoe dan ook een kliederboel worden dus zorg dat je dit buiten doet en dat met iets van karton eronder of vuilniszakken.

 

Voor dat jullie kunnen beginnen nog één tip;

Doe dit alleen met kleren aan waarvan het niet erg is dat er vlekken in komen, je krijgt het er namelijk niet meer uit. Trek bijvoorbeeld overals aan en hou je niet van vieze handen doen dan handschoenen aan. 

 

Wat heb je nodig? En leg dat voor dat je begint allemaal klaar;

- acryl verf 

- potten en lepels

- tshirts / lakens / stoffen die je wilt gaan verven (aanrader voor kartoen)

- elastiekjes

- wasbak of emmer met warm water

- vuilniszakken of grote kartonnen platen voor je werkoppervlakte

 

Verf klaar maken;

Mix de kleur die je graag wilt per pot door 1 deel verf en 1 deel water totdat de verf volledig is opgelost.

 

Wat moet je doen?

- Trek oude kleren aan die vies mogen worden

- Leg de vuilniszakken of kartonnen platen neer om op te werken.

- Leg de stof die je wilt gaan verven in de bak of emmer met warm water.

- Wring je stof iets uit en leg deze neer.

- Bind het op de manier die jullie graag willen samen en bind de elastiekjes erom zodat het een compact pakketje blijft of vouw de stof op de manier dat je graag wilt voor het vlinder effect.

-  Breng de kleuren daar aan wat je graag wilt.

- Laat het drogen (3 uur is minimaal wil je een mooi effect krijgen, schijnt de zon maak daar gebruik van, wij hadden wat slechter weer en hebben het een nacht laten drogen)

- haal de elastiekjes los en hang deze uit zodat het volledig kan drogen.

(Is het nog iets nat en ga je het dan wassen worden de kleuren zachter en krijg je meer wit, de kinderen in onze filmpjes wilde zachte kleuren)

- was het op 30 graden liefs handwas

- hang het uit om te laten drogen of stop het in de droger

 

Wanneer het droog is, is het klaar voor gebruik. Let op; Was het de eerste keren even apart van de andere was want het kan zijn dat het nog af geeft. 

 

Wil je ons resultaat zien kijk dan onze YouTube filmpjes waarbij we in 3 delen, stap voor stap laten zien wat wij dit keer gedaan hebben. Goed om te weten is dat de kinderen de felle kleuren niet mooi vonden waardoor we de stoffen al eerder zijn gaan wassen wat een zachter effect geeft. 

 

Het leuke aan deze manier van verven is dat je kinderen gelijk ook leert dat je in de kunst geen fouten kunt maken. Het kan soms anders uit pakken maar niet erg is.


Smalle gang DIY schoenenrek

Als je een hele smalle gang hebt dan is het vaak lastig om er een schoenenrek of schoenenkast kwijt te kunnen. Misschien is deze super simpele manier iets wat wel kan.


Je moestuin helpen met deze hitte

Met warme dagen is het belangrijk de planten te helpen en dan met name de planten in je moestuin. Je wilt nog wel kunnen genieten van je eigen verbouwde groente en fruit. Dit is een goedkope en hele simpele manier. 


Overzichtelijk opruimen DIY

Kinderen hebben vaak medailles, lintjes maar ook net als menig volwassenen ook kettingen en/of tasjes. Wij hebben hele simpele manier om het overzichtelijk op te ruimen. 


Jas ophangen met kleine kinderen

Kleine kinderen hebben vaak moeite  om de has aan het haakje op te hangen. Ze hebben de motoriek nog niet of zijn zo druk in hun spel dat het op dat moment te veel van ze vraagt. Dit is een oplossing die kan werken. Kosten zijn laag en door de verschillende bekers weten ze direct wie waar de jas, overall of tas aan op kan hangen. 


Gratis apps die

Wandelen of Fietsen uitdagender maken!

Net zo leuk voor gezin als met vrienden / partner!

1)  Al bekend met Geocaching?

 

Waar je ook bent kun je rond wandelen of fietsen en doormiddel van de gratis app voor je smartphone ga je op zoek naar de “schat”. Onze ervaring is dat de één een simpele fotorolkokertje is en de ander echt een werk ervan gemaakt heeft. Als in een oud stuk houd waar een bakje in verstopt is met iets om te wisselen. Het idee is hier namelijk dat iedereen een geocach kan aan maken zodat een ander die doormiddel van de app kan vinden. Het is wereld wijd waardoor je ook in andere landen tijdens het wandelen of fietsen een extra element kunt toevoegen.

Wat heb je ervoor nodig; Smartphone, app, gps aan, pen is handig en bv iets kleins om te wisselen zoals een pakje kaarten.

Uitgebreide info; https://www.geocaching.nl/  

2) Pokémon vangen.

 

Pokémon is nog steeds onder de kinderen helemaal in. Ga wandelen of fiets tocht maken en maak er voor de kinderen een extra element van. Gamen en gezonde frisse neus halen wil voor een hoop kinderen toch net de reden wezen minder strijd te maken om er even uit te zijn.

Wat heb je ervoor nodig; Smartphone, app, gps aan.

 

Uitgebreide info; https://www.pokemon.com/nl/app/pokemon-go/

 

  1)  Troovie Speurtocht

 

Troovie is ook een gratis app voor de smartphone die speciaal voor de kinderen is ontwikkeld. Door middel van de app en je GPS maak je in ongeveer 5 minunten je eigen speurtocht, waar je maar wilt. Je kunt opdrachten uitkiezen of zelf bedenken. Ook kun je kiezen voor kant en klare speurtochten. Je volgt het kompas en volgt de aanwijzingen. Let op - voor grotere speurtochten vragen ze wel een bijdrage.

Wat heb je ervoor nodig; Smartphone, app, gps aan.

 

Uitgebreide info; https://www.troovie.nl/


Meloen snijden

Vast heel herkenbaar meloen eten maar dat het bijna niet te doen is met de kinderen zonder vies te worden. Laat staan voor jezelf. Op de een of andere manier kom je steeds weer met de wangen er tegen aan. Op onze instagram en facebook staat het filmpje. Vanavond ook hier op de website.


Actie Geef een prentenboek cadeau, Woeste Willem

Ieder jaar is er de actie Geef een boek cadeau en Geef een prentenboekcadeau. 

Tijdens de actie Geef een boek cadeau is een jeugdboek voor weinig geld te koop. Dit kan je jezelf, een bekende of een goed doel cadeau doen. Dit jaar was dat het boek Koning van Katoren. Deze actie is al afgelopen.

Geef een prentenboek cadeau
Vanaf 12 juni (oorspronkelijke datum was 10 april, vanwege corona is dit verschoven) kan je het prentenboek Woeste Willem aanschaffen voor maar €2,50.

Het boek heeft mooie illustraties die de kinderen erg aanspreekt daarbij is het ook echt een 'Feel Good' verhaal waardoor het voor jezelf ook leuk voorlezen is.