Mijn creatieve lessen op basisscholen

Op de basisschool werd ik al CreaBus genoemd omdat ik altijd wel creatieve ideeën had. Later in het werkveld werd ik ook zo door de kinderen genoemd en weer anderen noemde mij de knutsel juf.

 

 Door de jaren heen heb ik werkervaring op mogen doen met diverse doelgroepen en voor mij lag er op verschillende vlakken creatieve uitdagingen. Van mensen met een beperking een handeling laten doen die voor hun niet voor de hand ligt. Jongeren die niet weten hoe ze een invulling aan hun vrijetijd kunnen geven zoals de maatschappij van hen verwacht. Kinderopvangcentra en buitenschoolse opvang een activiteiten aanbod te bieden die in lijn licht met school maar ook binnen hun behoeftes past. Doordat creativiteit voor mij zo voor de hand licht is het de afgelopen jaren mij duidelijk geworden dat door de pandemie maar ook voor die tijd mensen en kinderen het idee hebben dat ze niet creatief zijn.

 

Mijn doel is om iedereen te laten inzien dat iedereen creatief kan zijn! Ik maak het passend naar behoefte en versimpel het, stap voor stap. Daardoor onderscheid ik mij van anderen want of ik nu een activiteit maak 1 op 1, of dat het voor een klein groepje is of ik sta voor een klas ieder kind leert creatief te zijn op zijn of haar eigen tempo en manier. Door elkaar positief te ondersteunen leid dit tot een hele mooi groei van de kinderen emotioneel, cognitief en motorisch gezien. Door het leuk te maken maakt het leren leuk en houd de drempel laag.

 

Als moeder van 2 meiden is het mijn missie om kinderen te laten groeien in hun zelf vertrouwen en kijk op de wereld. Samen het proces doorstaan in het stap voor stap creëren van mooie dingen en genieten van de ervaring! Want leren is leuk!

 

Wat voor een lessen zijn het dan?

Knutsel lessen, teken en verf lessen, kunst lessen en ik heb verschillende escaperoomlessen daarin kun je samen een escaperoom maken van je eigen klas en/of samen doen met het gene wat je wilt. (denk bv. aan rekenrobots binnenkort in de webshop kant en klaar te downloaden voor als je het zelf wilt doen)

 

 


Hoe kun je mij inhuren?

Ik geef gastdocent lessen in Doetinchem en omgeving binnen een straal van 25 km.

Bel of app me of mail me info@creabus.nl 


Ik ben voorzien van vog