Ridders


Welk cijfer ontbreekt op de schild

Download
print versie nummers op schild
Nummers op schild.pdf
Adobe Acrobat document 138.5 KB

Vliegende draak maken

Vroeger dachten ze dat draken bestonden en dat de ridders die te lijf gingen om het kasteel te beschermen. Wat dacht je ervan om je eigen vliegende draken maken? Hieronder vind je de benodigdheden om uit te printen. 

 

Wat heb je nodig?

1) de uitgeprinte draak

2) kleurpotloden of stiften

3) schaar

4) prittstift of een andere lijm

 

Wat moet je doen?

1) print de draak uit 

2) kleur hem in

3) plak de delen aan elkaar en spelen maar.

Tip; Ben je nog niet uit geknutseld maak dan van een doos of wc-rollen een kasteel erbij of bouw het met blokken of LEGO. Poppenkast spelen of kijken welke het verst kan vliegen. Volop mogelijkheden. Laat de fantasie los gaan en speel samen. 

 

Mocht je bij moeten komen van alles en even rust willen. Er zijn heel veel films waar draken in voor komen, denk eens aan;

- Hoe tem ik een draak?

- Peter en de draak

- Shrek

- Harry Potter

Kortom keus genoeg om samen te kijken.

Download
Print versie vliegende draak
Vliegende draak.pdf
Adobe Acrobat document 457.6 KB

Schild/Wapen maken

Vroeger hadden dorpen en steden en kastelen hun eigen wapen of schild maar ook families. Die ontwerpen stonden dan op vlaggen maar ook ook boven de deur van een huis. Sommige huizen hebben die nog steeds boven hun voordeur zitten. Vandaar dat wij dachten aan deze creatieve activiteit van het maken van jullie eigen school wapen of schild. Er zijn verschillende vormen mogelijk dus in ons document gaan jullie een aantal voorbeelden vinden. 

Mocht je nou jullie school wapen of schild af hebben laat het ons zien. We zijn erg nieuwsgierig naar jullie creaties. Kan via onze socials maar ook door te mailen naar ons creabus@outlook.com 

Download
Print versie wapen/schild maken
School schild.pdf
Adobe Acrobat document 862.1 KB