Vloer activiteiten Baby's en Peuters

 

Over de vloer wordt gerold, gekropen, gelopen en wat kinderen nog veel meer doen. We deze rubriek dan ook niet overslaan. Want er zijn zulke leuke en hele simpele dingen mogelijk op de vloer. 

 

Volg ons op Facebook en instagram zodat je op de hoogte blijft van nieuwe items.


volg de lijn

Zodra kinderen het lopen door hebben klimmen ze ook direct overal op. Hoe ga je kind bezig houden en gelijk motiveren met lopen. Deze activiteit is super geschikt voor de kinderen die het lopen door hebben en een stukje extra uitdaging kunnen gebruiken. Is het slecht weer doe het binnen en bij mooi weer kun je dit ook buiten doen met stoepkrijt.

Wat moet je doen?

Plak wat schilderstape op de grond en laat je kind er overheen lopen. Zoals je op de foto hierboven ziet kun je er verschillende moeilijkheidsgraden in maken. Ook kun je voor degene die dat kunnen, het zo doorlopen dat je hak-teen tegen hak-teen loopt.  Binnen de opvang en peuterspeelzaal is het ook leuk om er een trein spel van de kinderen mee te maken.

 

tip; mocht dit te veel van je kind vragen, pak er dan een karretje of auto bij en maak er een kruipende racebaan van. Let wel op, heb je meerdere kinderen dan dat ze dan niet in het spel met hun hoofden tegen elkaar aan botsen.