Minnie mouse


Onze jongste dochter is helemaal gek op minnie mouse en haar vraag om een minnie mouse traktatie kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Om samen met jouw te delen hoe we deze minnie mouse traktatie gemaakt hebben, hebben we er een video van gemaakt.

Zowel op de peuterspeelzaal als op de basisschool was dit een groot succes! 


Wat heb je nodig?

- appels

- stokjes

- spikkels/discodip

- witte chocolade

- 2 maten pannen

- water

- spekjes/marshmallow/snoepjes (voor de oren)

- bakpapier

- boterhamzakjes

- lintjes

Hoe ga je te werk?

Was de appels en leg ze voor een half uurtje in de vriezer zodat ze goed koud zijn. Dit helpt bij het stollen van de witte chocolade.

Maak in de tussentijd een o bain marie zodat de witte chocolade rustig aan kan smelten. Laat het water niet koken want witte chocolade verbrand snel. Houd het dus goed in de gaten en roer regelmatig! 

Als de chocolade gesmolten is haal je de appels uit de vriezer en steek je stokjes in de appels, zodat de kinderen de appels gemakkelijk vast kunnen houden en je de appels makkelijk in de chocolade kunt dompelen zonder je te verbranden.

 

Vul een kommetje met spikkels en leg bakpapier op een snijplank of dienblad neer waarop je de appels straks zet. Kijk goed of deze ook in de koelkast past.

Dompel de appels 1 voor 1 in de witte chocolade, draai de overige chocolade van de appel eraf en dompel ze in de spikkels. Dompel de spekjes/snoepjes een klein beetje in de witte chocolade en druk ze boven op de appel, als oren. Deze zul je heel even op de plek vast moeten houden. 

 

En zo ga je door met de volgende. Zet ze vervolgens even in de koelkast om de chocolade goed te laten stollen. Ongeveer een half uurtje. Daarna kunnen ze in zakjes gestopt worden met een lintje eraan en kaartjes. En je traktatie is klaar. Bewaar ze in de koelkast tot je gaat trakteren voor het beste resultaat en kans op smelten zo klein mogelijk te maken.