Pokemon ballen maken


Pokemon blijft ongekend populair onder niet alleen kinderen maar ook volwassenen. Deze leuke traktatie kan daar zo'n ontzettend leuke bijdrage aan leveren.

Kijk de video om te zien hoe je ze kunt maken.

Het kan zo simpel en zo leuk zijn!


Wat heb je nodig?

- appels

- stokjes

- wittechocolade

- 2 pannen die in elkaar passen en water (maak een a bain marie)

- wingums

- spikkels

- boterhamzakjes

- snijplank of dienblad wat in de koelkast past en een vel bakpapier

- lintjes 

- kaartjes

 


De kaartjes maken;

Linda van CreaBus maakt deze voor je.

Via onderstaande knop kun je zelf kiezen welk soort kaartje, naam en leeftijd en ze gaat voor jouw aan de slag. Je krijgt een uniek, handgemaakt en orgineel kaartje. Binnen 48 uur krijg je van haar een pdf bestand, kun je ze zelf uitprinten en uitknippen, gaatje maken met een perforator en klaar.

 

 


Hoe ga je te werk om de pokemonballen te maken?

Was de appels en leg ze voor een half uurtje in de vriezer zodat ze goed koud zijn. Dit helpt bij het stollen van de witte chocolade.

Maak in de tussentijd een o bain marie zodat de witte chocolade rustig aan kan smelten. Laat het water niet koken want witte chocolade verbrand snel. Houd het dus goed in de gaten en roer regelmatig! 

Als de chocolade gesmolten is haal je de appels uit de vriezer en steek je stokjes in de appels, zodat de kinderen de appels gemakkelijk vast kunnen houden en je de appels makkelijk in de chocolade kunt dompelen zonder je te verbranden.

 

Vul een kommetje met spikkels en leg bakpapier op een snijplank of dienblad neer waarop je de appels straks zet. Kijk goed of deze ook in de koelkast past.

 

Dompel de appels 1 voor 1 in de witte chocolade, draai de overige chocolade van de appel eraf en dompel ze in de spikkels en druk de wine gum er tegen aan. Deze zul je heel even op de plek vast moeten houden. En plaats ze vervolgens op het bakpapier. 

 

 

En zo ga je door met de volgende. Zet ze vervolgens even in de koelkast om de chocolade goed te laten stollen. Ongeveer een half uurtje. Daarna kunnen ze in zakjes gestopt worden met een lintje eraan en kaartjes. En je traktatie is klaar. Bewaar ze in de koelkast tot je gaat trakteren voor het beste resultaat en kans op smelten zo klein mogelijk te maken.


Zoek je nog meer kinderfeestje inspiratie?