Aftekenkaart en Kaartje voor op de deur

#kindvriendelijkeHalloweenactie

De #kindvriendelijkeHalloweenactie is geboren uit de vraag naar positiviteit in deze moeilijke en negativiteit. Kinderen begrijpen niet goed wat er nu aan de hand en maar dat de bazen van Nederland regels hebben gemaakt om elkaar te helpen niet ziek te worden.

Nu is het najaar ook nog eens begonnen dus kinderen zitten meer binnen. Om hier met het hele gezin goed mee om te gaan is een evenement met respect voor de maatregelen erg welkom. In het begin van het jaar was er de #berenjacht en dit is een variant erop.

Wat is het idee?

 

Je kunt samen met de kinderen een Halloween decoratie maken of koopt iets. Plaatst de decoratie op de deur, in je tuin of op de vensterbank voor Zaterdag 31 Oktober van 8:30 uur tot 20.00 uur. Je gaat in je eigen buurt wandelen of fietsen op zoek naar kind vriendelijke Halloween decoraties. Voor de kinderen hebben we een afteken kaartje gemaakt die gebruikt kan worden en ben je weer thuis hebben we hier op de website ook nog leuke ideeën voor hapjes, drankjes en een monsterachtige maaltijd en tips om samen te kijken. Zo maak je er samen een leuke dag van met respect voor de maatregelen. 

Download
Print versie aftekenkaart en kaart voor op de deur
kindvriendelijkeHalloweenactie.pdf
Adobe Acrobat document 247.6 KB

Om nou wat ideeën op te doen wat je zou kunnen maken qua decoratie kun je hieronder wat inspiratie op doen. Om nou te weten wat je met welke leeftijd zou kunnen maken hebben we het in de ActiviteitenBus het onderbedeeld in leeftijden en thema's. Onder de thema's Halloween kun je de geschikte activiteiten bij de bijbehorende leeftijd vinden.


Om de dag nog gezelliger te maken...

Halloween hapjes

Heksen stengels

Wat heb je nodig?

-          Bladerdeeg

-          Monchou

-          Vanille

-          Bosbessen of bosbessenjam

-          ei

-          Gemaakte glazuur

 

Wat moet je doen?

Meng 1 pakje monchou met 1 theelepel vanille tot het zacht en goed smeerbaar is.

Prak de bosbessen in een bakje zodat het bijna smeerbaar is.

Smeer dan de monchou mengsel een dun laagje op de bladerdeeg en smeer daaroverheen de bosbessen.

Vouw het bladerdeeg dicht en dan nog een keer en vervolgens draai de uiteinden in tegen gestelde richting zodat je een stengel krijgt.

Klop de ei los en bestrijk de stengels.

Bak ze 15 a 20 min op 180 C op de hete lucht stand.

 

Zijn de stengels afgekoeld kun je er wat glazuur overheen doen om wat extra te versieren.

Mini mummies

Wat heb je nodig?

-          Bladerdeeg

-          Cocktail worstjes

-          ei

-          Poedersuiker gemengd met 1 eetlepel water tot een glazuur

 

Wat moet je doen?

Snij het bladje bladerdeeg in 4en en snij de het iets in zoals op de foto in het document hieronder.

Leg het cocktailworstje in het midden en vouw de mummie dicht.

Bestrijk het met ei.

Bak ze 15 a 20 min op 180 C.

 

Als ze zijn afgekoeld kun je de oogjes erop plakken met wat glazuur en de mini mummies zijn klaar.

Mini monster in een dekentje

Wat heb je nodig?

-          Bladerdeeg

-          Cocktail worstjes

-          Curry

-          ei

-          Poedersuiker gemengd met 1 eetlepel water tot een glazuur

 

Wat moet je doen?

Snij het bladje bladerdeeg in 4en en vouw 1 punt naar binnen.

 

Leg een beetje curry erop.

Leg het cocktailworstje in het midden en vouw het dicht.

Bestrijk het met ei.

Bak ze 15 a 20 min op 180 C.

 

Als ze zijn afgekoeld kun je de oogjes erop plakken met wat glazuur en de mini monster zijn klaar.

Download
Print versie recepten Halloween hapjes
Halloween hapjes.pdf
Adobe Acrobat document 539.7 KB

Griezel drankjes

Frankenstein smoothie

Wat heb je nodig?

- Blender

- 1 banaan

- 2 vlinke handen bladspinazie

- 1 ½ mok of theeglas bevroren ananas

- 1 ½ mok of theeglas bevroren mango

- 1/2 mok of theeglas bosbessen

- 250 ml water

 

 

Download
Halloween Frankenstein Smoothie.pdf
Adobe Acrobat document 208.2 KB

Heksen sap

Wat heb je nodig?

- witte chocolade melk (driekwart glas)

- frambozen ( half thee glas is een zachte frambozen smaak, hou je van zoeter zoals bij fristi gebruik dan meer frambozen)

- slagroom en garnering