Ideeënbus


Unicorn uitnodiging maken kinderfeestje

Kinderfeestjes is iedere keer weer een uitdaging.

Wat gaan we doen?

Dat begint al bij de uitnodiging. Je kunt een pakje kopen en invullen of zelf maken. 

Ze zijn zo trots als ze de uitnodiging zelf gemaakt hebben. 

Hier hebben we op stevig papier een kop uitgeknipt, oren en de hoorn. 

Waterverf gegeven en verven maar.

Toen het droog was heb ik de lijnen getekend en tekst gemaakt.

Vervolgens hebben we het samen vast geplakt en klaar! 


Kerst vol liefde voor de opa's en oma's

Ook al kun je misschien niet naar je opa en oma toch is het leuk om samen een pakket vol liefde te maken. Hele met deze kerst. 

Sleeën in een sneeuwbol

Zo leuk geworden, pot afplakken met schilders tape, bestempelen met witte verf, glitters erop. Foto in de woonkamer gemaakt op de slee, uitgeprint en gelamineerd in de deksel in op droogbaar slijm gestoken en lintje eromheen.

Warm winterlicht

Potten insmeren met lijm en daarop drukken de kinderen stukjes crepepapier op. Lijm aan de binnenkant van de pot met glitters erin samen schudden en laten drogen. Batterij lichtje erin en een strik eromheen.


Lekker drankje erbij en wat lekkers maar om het af te maken wilde de kinderen iets doen zodat ze toch een beetje bij hun opa's en oma's konden zijn en toen dacht ik aan zakkusjes.

De kinderen hebben met lipstift op de lippen kusjes op wit papier gemaakt, uitgeknipt en gelamineerd. In een envelopje erbij gedaan en zo heeft iedere opa en oma een kusje om opzak te doen zodat ze toch een beetje bij hun zijn. 

Zak kusjes zo zijn de kleinkinderen een stukje bij hun opa en oma met deze dagen


Simpele kerst DIY

Mensen die me volgen op Instagram en Facebook hebben hem afgelopen weekend al voorbij zien komen maar nu ook de video. Zo leuk en zo simpel. Wat niet te zien is op de video maar wel net afmaakte is de nep groene tak met lichtjes op batterij. Zo leuk en je bent nog geen 2 uur bezig.

Veel plezier ermee!


Programmeren met de Bee-Bot Sint

Programmeren is heel leuk om samen met de kinderen te doen. De Bee-Bot is een van de programmeertools die veel al op scholen wordt gebruikt. Maar het is een bij. Om die nou nog meer te laten spreken heb ik een jasje gemaakt voor de Bee-Bot zodat je kunt programmeren met de Sint. Veel plezier!

Download
Print versie Bee-Bot aankleden tot Sinterklaas
Bee-Bot aankleden Sint.pdf
Adobe Acrobat document 532.9 KB

Activiteiten voor de allerkleinste

Ook de allerkleinste kunnen op verschillende manieren hele leuke knutselactiviteiten doen wat met de feestdagen te maken heeft. Zo zie je hierboven een foto waarbij je een a4tje tot een pakje uitknipt. Het binnenste knip je eruit en plakt er plakbaar kaftpapier op. Door de plak kant naar boven te draaien kunnen de kinderen de cadeautjes beplakken met gekleurde snippertjes. Zijn ze klaar plak je er plakbaar kaftpapier overheen zodat de snippertjes er niet meer af kunnen vallen en je kunt ze tegen het raam aan plakken. Een kleurrijk cadeautje op het raam. In de ActiviteitenBus staan nog meer hele leuke activiteiten die op een leuke manier op verschillende manieren ook nog eens de motoriek stimuleert. 

Zaterdag is op het kanaal van creabus een filmpje te zien van de baart maken. 


A.s. Zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas om 12 uur maar hoe hou je de kinderen tot die tijd bezig?

Gezellig samen een Sudoku of je eigen gemaakte memory, of een variatie op het spel Dobble spelen. Zo hebben we in de ActiviteitenBus een aantal hele leuke en gratis downloads om thuis te doen, maar ook leuk zijn voor op school of op de BSO/NSO. Neem een kijkje en maak er een leuke dag samen van!

Tip; Leg het vast want dit dat een intocht wezen die de geschiedenisboeken in gaat!


Aftelkalender Sinterklaas 2020

Kinderen zien steeds meer reclame van speelgoed. Pepernoten en al het andere lekkers ligt weer in de winkels. Hoe ga je dan de rust een beetje bewaren in de aanloop naar pakjesavond? Hoe voorkom je dat je kind elke dag zijn schoen gaat zetten?

Met deze aftelkalender gaat het je kind hand vaten geven. Door de icoontjes te plakken op de plekken waar er schoenen gezet mag worden, hou je zelf ook grip op wat er komen gaat. Kinderen kunnen het zelf inkleuren zodat ze weten van wie welke aftelkalender is. Teken elke avond 1 hokje door zodat je samen geniet van deze tijd. 

Tip; zorg wel dat de aftelkalender ergens ligt of hangt waar je kind niet direct bij kan anders bestaat er de kans dat je kind alle hokjes al aftekent en het in zijn/haar beleving vanavond nog pakjes avond is.

 

Download
Print versie aftelkalender Sinterklaas 2020
Aftelkalender Sinterklaas 2020.pdf
Adobe Acrobat document 420.6 KB

Eigen popcorn bakje maken

Koud en nat buiten, dan is het toch lekker om op de bank te ploffen en een filmpje te kijken.

 

A.s. zaterdag is het Halloween en hoe leuk is het dan om samen met de kinderen een filmpje te kijken met eigen gemaakte bakjes voor de popcorn.

 

Hieronder staat de printklare versie een kleine en een iets grotere variant.

 

Tip; print het op iets dikker papier of plak twee blaadjes aan elkaar.

 

Veel plezier!

Download
print versie popcorn bakje
Maak je eigen popcorn bakje voor een Gri
Adobe Acrobat document 253.7 KB

Je eigen schild of wapen bedenken

Tijdens de Kinderboekenweek gaat het over alles van vroeger. Vroeger hadden dorpen en steden hun eigen wapen of schild maar ook families. Die ontwerpen stonden dan op vlaggen maar ook ook boven de deur van een huis. Sommige huizen hebben die nog steeds boven hun voordeur zitten. Vandaar dat wij dachten aan deze creatieve activiteit van het maken van jullie eigen school wapen of schild. Er zijn verschillende vormen mogelijk dus in ons document gaan jullie een aantal voorbeelden vinden. 

Mocht je nou jullie school wapen of schild af hebben laat het ons zien. We zijn erg nieuwsgierig naar jullie creaties. Kan via onze socials maar ook door te mailen naar ons creabus@outlook.com 

Download
Print versie school schild maken
School schild.pdf
Adobe Acrobat document 862.1 KB

Herfstdieren

A.s. zondag 4 Oktober is het dierendag en hoe leuk is het dan om met dit herfstachtige weer samen herfstdieren te knutselen. In onze activiteitenbus vind je bij seizoenen hele leuke herfst activiteiten waar onder op verschillende manieren herfst dieren knutselen. Niet alleen voor baby's en peuters maar ook hele leuke voor op school of op de opvang of gewoon lekker thuis.


Griezelrace rekenspel

Leg de wiebeloogjes in een bakje in het midden van de tafel. Gooi om de beurt met de dobbelstenen.

Heb je gegooid, dan tel je de aantal oogjes van de dobbelsteen die je gegooid hebt en daar leg je dan een wiebeloogje op je kaartje neer.

Tip; Stel je gooit een 3, 6, 5 dan kun je ervoor kiezen om een oogje op of de 3 of de 6 of op de 5 te leggen. Maar je mag ook 3+6 rekenen en dan een oogje op de 9 leggen. Of 6 + 5 = en een oogje op de 11 leggen. Of 5 + 3 = en een oogje op de 8 leggen.

Spreek van te voren af hoeveel oogjes je per beurt mag neer leggen zodat het spel eerlijk blijft.

De gene die als eerste het kaartje vol heeft die heeft gewonnen.

Veel plezier!

Download
Print versie Griezelrace
Griezelrace.pdf
Adobe Acrobat document 183.3 KB

Halloween decor DIY samen maken

Heksenbezem maken

Bomen worden nu allemaal weer gesnoeid en klaar gemaakt voor de winter. Het zou zonder zijn om die takken niet te gebruiken. 

Wat moet je doen?

- Haal van alle takken de bladeren af en kies de grootste eruit. 

- Bundel de rest van de takken aan het uit einde van die grote tak en bind er touw omheen zodat het goed blijft zitten. En klaar is die!

 

Als jullie de spreuk gevonden hebben om op te stijgen laat het even weten....

 

Frankensteinplanken DIY

Heb je nog ergens een plank liggen en weet je niet waar je daarmee kunt doen. Wat dacht je ervan om er kleine Frankenstein's van te maken? 

Wat heb je nodig?

- planken

- groene en zwarte acryl verf

- kwasten 

- schoteltje

- Knutsel rubber

- schaar

- lijm

 

Wat moet je doen?

- Verf de planken eerst helemaal groen

- verf daarna met zwart de lijnen en haren

- knip van knutsel rubber de ogen en wangen

- plak die ogen en wangen op de planken en neer zetten maar.

 

Tip; Wil je het volgend jaar weer gebruiken? Spuit er wat blanke lak over heen.

Kijk ook eens in de activiteitenbus voor meer DIY ideeën


Kano varen

Aankomende week schijnen we nog een mooi nazomers weer te krijgen. Daar moet je dus lekker van genieten van die zonnestralen. Kano varen is dan een hele leuke. Dit kan met het hele gezin maar wat nu als je water vrees hebt of met hele kleine kinderen zit, dan ga je dat niet zo snel doen. Hoe leuk is het dan om met materialen van thuis een bootje te maken en kijken op een klein watertje of je boot blijft drijven en hoe ver die gaat. Maar ook voor thuis hebben we een idee.

Maak een bootje van spons!

Hier hebben we het water in een kruiwagen gedaan zodat in de bak ruimte was om te varen en de kinderen er goed bij konden.

Dit hebben we met peuters gedaan en die vonden het super leuk. 

 

Wat hebben we gedaan?

In dit geval schuursponsjes in een met water gevulde kruiwagen gelegd met parasolletjes als aankleding. 

 

Hoe leuk is het om te zoeken naar materialen, die op het bootje leggen en kijken hoe lang blijft het bootje dan nog drijven?

 

Buiten de bootjes om is het sowieso leuk om kinderen te laten ontdekken wat blijft drijven en wat zinkt. Of denk eens aan dennenappels wat gebeurt ermee als je die in water legt en daarna in de zon?

Volop ontdekken en zelf ook genieten van het mooie weer.

 

Tip; Denk wel aan insmeren want het water weerkaatst en dan wil het nog wel eens hard gaan met de zon. 


Vliegeren zonder wind

In het voorjaar en najaar zijn er

 heel momenten om te gaan vliegeren.

 

Maar wat nu als je wilt vliegeren

maar er staat geen wind.

Wij hebben een hele leuke manier met een aantal kinderen getest waarbij ze en lekker creatief bezig zijn en hun energie er uit kunnen rennen.

 

Kortom een leuke manier van vliegeren

waarbij je als ouder niet mee hoeft te rennen. 

 

 

Download onderstaand document en volg de instructies en rennen maar, veel plezier.

Download
Print versie vliegeren zonder wind
Vliegeren zonder wind.pdf
Adobe Acrobat document 118.2 KB

Kalender schooljaar 2020-2021

Maandag beginnen ook de laatste scholen met het nieuwe schooljaar. Hoe ga je dan je kind helpen om overzicht te houden. Met name jonge kinderen vragen vaak.

 

Wanneer is het weekend? Wanneer heb ik gym? Maar ook wanneer heb ik zwemles? En ga zo maar door. 

 

Ook voor jezelf is het handig om een gezamenlijk overzicht te hebben i.v.m. vakanties en studiedagen.

Hieronder vind je een blanco kalender om uit te printen en samen in te vullen.

 

Wat moet je doen?

 • Print de kalender uit
 • Kleur samen de dagen (dat kan zijn elke dag een kleur of alleen de weekenden een zacht kleurtje dat wat voor jullie werkt) 
 • Vul samen (met een tekeningetje als je kind nog niet kan lezen, picto's zijn daarin ook heel handig) in wanneer de vakanties zijn, vrije studiedagen. Maar ook de dingen die voor je kind belangrijk zijn. Denk aan sport maar ook een doktersbezoek, of tandarts.
 • Vrolijk de maand kalender op door een mooie tekening of foto te plaatsen in de open ruimte

Tip; kijk voor picto's op https://www.sclera.be/nl/picto/cat_overview daar vind je er echt heel veel 

Download
Print versie blanco kalender 2020-2021
Kalender blanco 2020-2021.pdf
Adobe Acrobat document 154.0 KB

Hoe was je schooldag?

Je kind is naar school geweest en jij bent maar wat nieuwsgierig hoe hij en/of zij, zijn en/of haar dag heeft gehad. Maar grote kans dat je maar weinig antwoord krijgt. “Ja, leuk.” Of “Weet ik niet meer.”

Misschien kunnen dan deze vragen je kind helpen jouw toch iets meer te vertellen over hun schooldag.

 

Tip; Neem er de tijd voor, B.v. aan tafel met een kop thee,

echt even die tijd voor elkaar nemen.

Werkt spelletjes goed bij je kind maak er dan bijvoorbeeld een spraak-pot van.  Je print ze uit, knipt ze uit en stopt ze in een leuke pot. Je kind mag één voor één een kaartje eruit halen met een vraag erop.

  

 

 

1.      Wat was het leukste wat je vandaag op school gedaan hebt?

2.      Wat was het stomste wat je vandaag op school gedaan hebt?

3.      Naast wie heb je in de kring gezeten?

4.      Heb je vandaag iemand kunnen helpen? Wie heb je geholpen vandaag?

5.      Heb je vandaag iets in de kring verteld of wat had je in de kring anders willen vertellen?

6.      Wat is een coole plek op school? Waarom?

7.      Heb je nieuwe vriendjes of vriendinnetjes gemaakt?

8.      Heb je ruzie gemaakt vandaag? Is het ook weer goed gekomen?

9.      Wat was het leukste/stomste wat je vandaag op school hebt meegemaakt?

10.  Heb je nog iets geks gehoord vandaag? Wat was het? Wat was er gek aan?

11.  Heb je nog een mop gehoord vandaag?

12.  Wanneer verveelde je je vandaag? Wat heb je toen gedaan?

13.  Met wie heb je buiten gespeeld?

14.  Heb je hulp nodig gehad vandaag? Wie heb je om hulp gevraagd?

15.  Wie was er vandaag het allerliefste van de klas en waarom?

16.  Heb je vandaag een nieuw liedje geleerd? Hoe gaat die? Hoort daar ook een dansje bij? Kunnen we die samen doen?

 

 

 

Download
print versie vragen schooldag
vragen schooldag.pdf
Adobe Acrobat document 81.3 KB

Foto momentje

Foto’s leggen momenten vast maar in je geheugen doen we dat ook geheel op eigenwijze.

Met deze leuke knutsel ga je zelf foto’s maken.

 

Wat moet je doen?

Print onderstaand uit

Kleur de camera in

Teken in de film rol vak voor vak een foto momentje

Knip het uit

Snij met een mesje over de gebroken lijnen in de camera. (vraag indien nodig een volwassene om hulp)

 

Schuif daarna je film rol door de twee gleuven heen zodat je foto voor foto je filmrol kunt door schuiven.

 

Je kunt hier je momentjes van vakanties op maken maar ook hele andere leuke momentjes waarbij je, je fantasie gebruikt. 

We hebben om jullie daarbij te helpen op het printdocument een aantal leuke ideeën erbij gezet.

 

Veel plezier ermee!

 

Als je klaar bent deel dan jullie mooie knutsel met ons, dat zouden wij erg leuk vinden.

 

Download
Print versie foto momentje
Foto Momentje.pdf
Adobe Acrobat document 162.0 KB


Help......Zomervakantie!

Wat te doen deze zomervakantie? Nog geen idee? Geen ramp wij delen elke week een idee om samen toe doen met de kinderen. 


Spinners maken

 

 

Je kent ze misschien nog wel, de spinner.

 

Wij hebben voor jullie twee varianten gemaakt voor de spinners om zelf te maken.

Het document met de werkbeschrijving staat hieronder. Vind je het leuk deel dan jullie spinners. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties.

 

Plus punt het is niet alleen leuk om te maken maar ook om ermee te spelen

 

Download
Print versie spinners
spinners.pdf
Adobe Acrobat document 321.7 KB

Samen gezond fruit maken

Heel veel scholen en kinderopvangcentra's hebben tegenwoordig het beleid dat er alleen nog maar gezonde snacks mogen meegegeven worden aan de kinderen. Maar ook als er getrakteerd mag worden dan het liefst zo gezond mogelijk. Wij hebben voor jullie een aantal gezonde recepten om samen snoepjes te maken. Leuk om zo te doen maar ook leuk als activiteit voor op school of op de NSO en/of opvang.

 

Wat heb je bij ieder recept nodig?

-          Olie of bakspray om je silicone vormpjes in te vetten. 

-      6 blaadjes gilatine of 6 gr agar-agar

-          Plastic folie, om de boel mee af te dekken.

 

-          Silicone vompjes (wij gebruikte silicone ijsblokvormpjes omdat die ook voor de kleine kinderen goed handzaam zijn en volop in allerlei leuke figuurtjes te verkrijgen zijn.)

 

We delen alleen de recepten die bij de kinderen goed bevielen,

nu blijft dit natuurlijk per kind heel persoonlijk.

 

Wat moet je doen?

 • Vet de vormpjes in.
 • Leg de gelatine in koud water.
 • Stop het benodigde fruit in een blender of pureer het met een staafmixer door elkaar.
 • Zeef de fruit mix zodat alle pitjes en zo eruit blijven. (veel kinderen vonden die niet lekker)
 • Stop de fruitmix in een pannetje en verwarm dit al roerend maar kook het niet.
 • Knijp de gelatine uit en stop die al roerend bij de fruitmix totdat het goed is opgelost.
 • giet de fruitmix in de vormpjes
 • dek het af
 • en laat het minimaal 3 uur in de koelkast afkoelen voor het beste resultaat.

EET SMAKELIJK !

 • 200 gr mango
 • 200 gr frambozen

(bevroren uit de diepvries werkt ook goed)

 • 200 gr bananen
 • 2 el. citroensap
 • 25 ml volle Yoghurt


 • 200 gr aardbeien
 • sap van 2 sinaasappels

 • 200 gr ananas 
 • 200 gr druiven


 • 150 gr watermeloen
 • sap van 2 sinaasappels

 • 150 gr galiameloen
 • sap van 2 sinaasappels


Autorit met de kinderen, doe de Auto bingo

Jullie zijn onderweg maar hoe zorg je ervoor dat je de autorit ook leuk houd. Misschien is dan deze auto bingo een idee?

 

Je print onderstaan bestand van te voren uit en geeft deze aan de kinderen.

 

Je spreekt van te voren af, of jullie de hele kaart doen of een rij en degene die als eerste de items onderweg gezien heeft, die heeft gewonnen. 

 

Veel Plezier.

 

Download
Print versie Auto Bingo
Auto bingo.pdf
Adobe Acrobat document 378.3 KB

Doe mee met de Fitte Familie Challenge!

Wat is de Fitte Familie Challenge?

 

De Fitte Familie Challenge is een leuke 30 daagse uitdaging om samen aan te gaan met het hele gezin. Onderstaand vind je het benodigde document om ervoor uit te printen. Het zijn kleine uitdagingen die je met alle leeftijden kunt doen.

Waar moet ik me erbij voorstellen?

Het kan zijn dat je verstoppertje mag spelen of samen probeert een boek op je hoofd te balanceren, maar ook dansjes uitvoeren. Het is heel afwisselend wat het juist zo leuk maakt om samen met het hele gezin te doen.

 

Hoe ga je aan de slag?

Heb je die uitgeprint knip je de kaartjes van de eerste pagina uit en stop ze in een bakje of schaal waar je elke dag 1 kaartje uit haalt. Heb je die uitgevoerd samen dan kan het kaartje op het juiste figuurtje geplakt worden van de tweede pagina of het figuurtje markeren kan natuurlijk ook. Doen jullie mee?

 

Vinden jullie het net zo'n leuke uitdaging als wij, deel dit dan met ons op facebook of instagram, pinterest en deel het ook met anderen. Heel veel plezier ermee!

Download
Print versie Fitte Familie Challenge
Kinderen zijn tegenwoordig helemaal van de challenges, dit is een leuke voor het hele gezin. Veel plezier
fitte familie challenge.pdf
Adobe Acrobat document 289.8 KB

Rolstoel en naar een Klimbos dat kan toch niet? Echt Wel!

Het idee om met het hele gezin naar een klimbos te gaan is niet voor iedereen van zelf sprekend. Want wat nu als je broertje of zusje, jezelf of je partner in een rolstoel zit? Dan hebben we hier twee parken waar of je nu in een rolstoel zit of niet mee kunt klimmen en klauteren. Dus dat wordt echt samen genieten en actief bezig zijn. In Duitsland en Engeland waren er al parken waarbij je of je nu wel of niet in een rolstoel zit toch mee kunt doen. Nu kan dat ook in Nederland.

 

 •    LAARBEEK

Outdoor Laarbeek bood tot afgelopen 27 mei 2020 het klim aanbod aan voor rolstoelgangers. Hiermee zijn ze gestopt en zijn vol op bezig met een nieuw aanbod. We houden jullie op de hoogte zodra dat we ook die hebben mogen testen.

 

 

Meer weten kijk op; https://www.outdoorlaarbeek.nl/

 

 •    KLIM EN AVONTURENBOS ROCK ’N RIVERS

   

Grenzen verleggen tussen de boomtoppen met een rolstoelvriendelijk parcour van Rock ’n Rivers. Een klim en avonturenbos te midden op natuurpoort de Roovertsche Leij vlakbij Tilburg, wordt wel gezien als één van de mooiste klimbossen in Brabant. Als je tussen de boomtoppen het parcour bedwongen hebt is het verder genieten op het sfeervolle terras of in het gastvrije restaurant.

Ook in de rolstoel overwin je verschillende hindernissen tussen de boomtoppen en ga je via een tokkelbaan van 35 meter hoog naar beneden toe. Een hele gave beleving om samen aan te gaan!

Het is wel belangrijk dat degene in de rolstoel zelfstandig in de rolstoel kan zitten. Tijdens de activiteit wordt je begeleid door ervaren instructeurs en voorzien van de nodige materialen zoals helm, gordel, rolstoel, expoglider.

 

 

Meer weten kijk op; https://www.klimenavonturenbos.nl/rolstoel-klimbos/

 

TOCH LIEVER MET DE WIELEN OP DE GROND

 

Wat dacht je dan van een potje lasergamen met z’n allen. Bij Hof van Eckbergen is er 25.000m2 om te ontdekken met een speelparadijs zowel binnen als buiten en kinderboerderij en dierentuin. Je kunt er bowlen maar ook heerlijk bij komen door te snoezelen en goed vertoeven in het restaurant.

Ook als je in een rolstoel zit kun je gewoon mee doen met lasergamen. De 400m2 lasergame jungle bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond van de lasergame ruimte is rolstoeltoegankelijk en er is een speciale, veilige plek aangemaakt om met een beperking mee te kunnen doen aan het spel. Dus vest aan en spelen maar.

 

 

Meer weten kijk op; https://www.hofvaneckberge.nl/park/belevingspark/lasergamen

 


Bouw uitdaging


Het weer is wisselend deze week vandaar een bouw uitdaging. Print de kaartjes, knip ze uit, vouw ze dubbel en stop ze in een pot. Grabbel een kaartje en bouw er samen op los. Geniet van het moment samen en is het te makkelijk. Maak er een uitdaging van om het 3d te maken. Niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor jezelf.

Download
Print versie Bouw uitdaging
samen bouwen en een extra uitdaging
Bouw uitdaging.pdf
Adobe Acrobat document 127.6 KB

Buurt Expeditie!

Ga samen een wandeling maken door je eigen buurt of als je op de camping bent, in de buurt van de camping. (Je snapt hem wel.) Print boven staande plaat uit en neem deze mee. De kinderen kunnen dan tijdens het wandelen de gevonden items aan kruisen en je bent er samen even lekker uit. Geniet van die momenten samen en  wij zouden het leuk vinden als je ze samen met  ons deelt!

 

Download
Print versie Buurt Expeditie
Printen, eventueel een potlood mee en wandelen maar.
Buurt Expeditie.pdf
Adobe Acrobat document 284.8 KB

Vliegende Draak!

Slecht weer wat dan te doen in de zomervakantie? Wat dacht je van deze vliegende draken maken? Hieronder vind je de benodigdheden om uit te printen. 

 

Wat heb je nodig?

1) de uitgeprinte draak

2) kleurpotloden of stiften

3) schaar

4) prittstift of een andere lijm

 

Wat moet je doen?

1) print de draak uit 

2) kleur hem in

3) plak de delen aan elkaar en spelen maar.

Tip; Ben je nog niet uit geknutseld maak dan van een doos of wc-rollen een kasteel erbij of bouw het met blokken of LEGO. Poppenkast spelen of kijken welke het verst kan vliegen. Volop mogelijkheden. Laat de fantasie los gaan en speel samen. 

 

Mocht je bij moeten komen van alles en even rust willen. Er zijn heel veel films waar draken in voor komen, denk eens aan;

- Hoe tem ik een draak?

- Peter en de draak

- Shrek

- Harry Potter

Kortom keus genoeg om samen te kijken.

Download
Print versie vliegende draak
Printen, kleuren, knippen en plakken
Vliegende draak.pdf
Adobe Acrobat document 457.6 KB